Citroen Bx sin Rallyhistorie


Citroen BX startet sin rallykarriere i 1984, med den spesialbygde BX 4TC Lite av originalen var igjen, og man måtte forlenge panseret til bilen drastisk for å få plass til en mye større, Chryslerprodusert 2.2 liters motoren. Bilen rakk noen få løp men på grunn av nedleggelsen av Gruppe B rally da en fører døde på banen ble karrieren til denne bilen ganske kort.

På grunn av Gruppe B reguleringer måtte det bygges 200 gateversjoner av bilen. Noen av disse finner en igjen den dagen i dag. Denne rallybilen er nå en av dens tid store legender. Siden det er så få gjen av dem som er i topp stand så går nå disse bilene for utrolige summer. Citroen BX hadde noen race i WRC, men de kom seg aldri helt opp på pallen. BX sitt beste resultat i WRC var en sjetteplass i Sverigerallly i 1986.

Citroen har hatt andre biler innom rally også, og nå kjører de i WRC med førere som Francois Duval som kommer tilbake etter en pause fra rallykjøringen nå i 2014. Rallyet er nå snart igang i Sverige, og da kan vi alle få se bilene til Citroen prøve seg på skikkelig vinterføre her oppe i Nord.

Citroen BX gjorde det best som familiebilen den egentlig ble designet til å være i begynnelsen av 80- tallet. Denne bilen er nå en klassikker, og med teknologi forutbestemt for sin tid var bilen utrolig populær blandt mange forskjellige målgrupper. Bilen kom ut i utrolig mange forskjellige varianter og prisklasser.