Rally – en spennende sport


Det er ikke rart at rally er en av verdens mest sette motorsporter. To profesjonelle førere i en bil spesialdesignet av verdens beste bilingeniører skal prøve å komme seg fra A til B så fort som absolutt mulig med de reglene som må følges. Veien mellom a og b pleier å være trang, med skarpe svinger, store fall – også kalt hopp – og trær som veier mer enn hus rett ved veikanten. Hva er det å ikke like med denne sporten?

I Norden produseres det ganske ofte store bilførere. Vi har vært med på WRC, og vi har våre egne rallycross og rally heat her til lands, og i Sverige. WRC kommer innom Sverige nå i Februar. Vinterrally i Sverige pleier å være veldig underholdende, og du kan mest sannsynlig få sett dette på Tv, eller bare ta turen til Svenskeskogene for å se nærmere på konkurrentene. Mange synes det er veldig gøy å tippe på resultatene på store mesterskap på Unibet.

Verdens største kjørere samler seg til WRC. WRC er den desidert største happeningen i rallyverdenen årlig, hvor fabrikkene kjemper om heder og ære ilag med verdens beste rallyførere og kartlesere. Dette arrangementet går over 15 land, og førerne kjemper hardt om pallplassering og millionutbetalingen i enden av racet.

I Norge finnes det også mindre arrangementer innen Rally, hvor semiprofesjonelle førere med mindre sponsoravtaler blir fanget opp av talentsøkere. Mange velger å kjøre rallycross, hvor førerne kjører på en liten bane, og til motsetning fra vanlig rally så er det flere førere som kjører sammen samtidig. Dette skaper litt mer spenning, og mange av bilene blir totalt ødelagt av sammenstøt med sandvoller og andre biler. Mange av de større sponsorene kommer til disse løpene for å finne god førere for arrangementer som WRC. Blir spennende å se hvordan førerne gjør det i året WRC fremover.