Historien om World Rally Championship startet allerede i 1973 og er i dag ansett som en av de mest utfordrende motorsport mesterskap i verden. I år går dette mesterskapet gjennom 15 land med 13 rallyer i alt fra snø til steineinete veier i fjellene.
Rallyet er slik at fører og kartleser får lov til å kjøre gjennom banen i to hele dager før selve rennet slik at de kan øve inn kartopplesning og bane skikkelig før rennet. På denne måten kan førerne kjøre fortere på banen, og underholdningen blir også desto høyere.
Rallyet er delt opp i flere seksjoner som blir sammenlagt på slutten av hver seksjon. Førerne er avhengige av kartlesers notater for å kunne holde høyest mulig fart gjennom banen for å komme seg fortest mulig til målstreken. Mellom hver seksjon må bilene kjøres mellom på veien og følge normale trafikkregler. Mellom hvert løp får bilprodusentene bruke en gitt tid på å reparere bilene for neste løp. Denne tiden kan være så lite som 10 min og opp til 90 minutter, alt etter som hvor harde seksjonene er. Man får tidsstraff om bilen må være lenger på depoet en angitt tid. Dette gjør at feilprosenten på toppførerne må være minimal for at bilen skal vare de opp til 15 heat lange løpene. Som en av verdens mest sette motorsport eventer tiltrekker dette mange gode odds fra Betsafe.com eller liknende frem, og mange spiller på favoritt fører eller favorittfabrikk.
Rally Monte Carlo er nettopp ferdig, og neste stopp for WRC i år er Svenskerally i begynnelsen av februar. Kanskje noen av de norske førerne vil gjøre det bra i år? Norge har hatt en del gode førere, spesielt på vinterføre. Alle kjenner brødrene Solberg. De har begge vært store navn for forskjellige fabrikker gjennom de siste årene, og Petter Solberg sto øverst på pallen bare noen år siden.